Download hier het voorbeeldrapport. In dit rapport zijn dergelijke aspecten meegenomen zoals algemene informatie, schadehistorie en eigenarenhistorie. U krijgt door dit voorbeeldrapport een goed beeld van de informatie die u aanvraagt.
Het basisrapport begint met de algemene informatie zoals merk, type, uitvoering, variant, kleur, vermogen, brandstof, bouwjaar, 0-100 km/u, importauto, kilometerstand en APK gegevens. Ook vindt u bij de algemene informatie het aantal eigenaren, de nieuwprijs, handelsbenaming, goedkeuringsnummer, plaats van de chassisnummer en de tankinhoud. In het schaderapport ziet u de datum van de schademelding en waar de kilometerstand op stond bij de schade. Daarnaast krijgt u inzicht in het schadebedrag en waar de schade heeft gezeten. Wanneer u het eigenarenrapport aanschaft ziet u niet alleen het aantal eigenaren, maar ook wanneer die eigenaren zich hebben geregistreerd en de auto weer hebben verkocht, hoeveel dagen de auto in zijn of haar bezit is geweest en of de auto geregistreerd stond voor particulier, lease of een bedrijf. Bij het opvragen van het tellerrapport ziet u de geregistreerde kilometerstand, de datum van de registratie en krijgt u inzicht in de Nationale Autopas (NAP) controle. Of u nu van plan bent uw auto te verkopen of inzicht wil krijgen in de waarde van uw voertuig voor uw eigen gemoedsrust, als u het waarderapport aanschaft weet u de waarde van het voertuig. Hier staan de actuele internet advertentie prijzen, maar ook de aankoopwaarde, nieuwwaarde, handelswaarde en de factoren die de prijs positief en negatief kunnen beïnvloeden.
Ook staan in het rapport de maten en gewichten. Hierbij kunt u denken aan de afmetingen, de spoorbreedte voor en achter, massa ledig voertuig, maximale laadvermogen en dakbelasting en de inhoud van de laadruimte. Onder het kopje ‘prestaties’ ziet u het vermogen van het voertuig, de koppel, 0-100 km/u en wat de topsnelheid is. De RDW kentekencheck geeft naast de bovengenoemde elementen, ook inzicht in de APK vervaldatum, wanneer de eerste toelating op de wereld was en de laatste tenaamstelling van de eerste afgifte in Nederland. Benieuwd naar hoe zuinig uw voertuig is? Bekijk dan het kopje ‘motor en milieu’. Hier staan het vermogen, het verbruik in de stad en op de snelweg, de CO2 uitstoot, het zuinigheidslabel, de milieuclassificatie en het geluid bij stationair en rijdend. Bij ‘onderstel’ ziet u informatie over de wielophanging voor en achter, de vering, de stabilisator, de remmen en de draaicirkel. Op een voertuig zit altijd aan het begin garantie. U krijgt informatie over de onderhoudsbeurten, de algemene garantie en de carrosserie garantie. Verder bestaat het dossier uit de voor- en achterband maat met daarbij een uitleg. Ook moet elk voertuig wegenbelasting betalen. Hier ziet u de belasting van het kenteken per provincie en indien mogelijk de zakelijke en particuliere tarieven.
Benieuwd naar uw voertuig of die van uw baas? Doe dan zelf een kentekencheck en bekijk de feiten!