RDW Kentekencheck

Op Kentekenopzoeken.nl hebben wij een groot scala aan diverse rapporten. Deze rapporten zijn opgebouwd uit een omvangrijke database waarbij alle platformen met voertuiginformatie worden geraadpleegd. U kunt alleen het basisrapport aanvragen, maar u kunt nu ook eens de informatie inzien over het verleden van uw auto. Heeft uw auto in het verleden al eens schade gehad zonder dat u het weet? Of blijkt uw auto van grote waarde te zijn? U kunt er nu achter komen met onze tool.

Basisrapport

Basisrapport icoonHet basisrapport kunt u gratis opvragen en heeft in het rapport alle voertuiggegevens staan. Zo kunt u hier informatie vinden over het merk, type motor, afmetingen, zuinigheid, snelheid, 0-100 km/u en nog 45 andere punten. Zo kunt u bijvoorbeeld zien uit welk bouwjaar het voertuig komt, het gewicht, de kilometerstand en het aantal voorgaande eigenaren. Ook kunt u dit basisrapport gebruiken in de APK gegevens in te zien. Deze gegevens kunnen handig zijn om in te zien voordat u de koopcontract ondertekent.

Schaderapport

Schaderapport icoonHet kan zijn dat een voertuig schade heeft opgelopen door een ongeval. In dit schaderapport kunt u over de eventuele schade informatie vinden. Weet u niet zeker of de verkoper de waarheid spreekt over het verleden van de auto? Vraag dan het schaderapport op en krijg en zie of er schade is geweest bij het desbetreffende voertuig. Indien er schade is, dan ziet u de datum van de schademelding, het schadebedrag, de kilometerstand en de positie van de schade.

Tellerrapport

Tellerstand icoonDe Nationale Autopas (NAP) registreerde vroeger de tellerstanden van voertuigen. Sinds 2015 beheerd de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) de database voor tellerstanden. De NAP database overname door de RDW heeft voor u niks veranderd. In het tellerrapport kunt u de NAP opvragen, net zoals de km-standen en de bijbehorende data. Maar waarom zou u deze RDW check doen? Om erachter te komen of er niet geknoeid is met de tellerstand van de auto of andere fraude is gepleegd. De tellerstand heeft namelijk invloed op de prijs, de onderhoudscondities en de veiligheid van het voertuig. Pas sinds 1 januari 2014 is het terugdraaien van de teller verboden en 5% van de tweedehandsauto’s in Nederland heeft een opzettelijk teruggedraaide teller. Daarom is het goed om vooraf de tellerstand te controleren met een kentekencheck.

Eigenaren

Eigenaren icoonEen tweedehandsauto heeft eerdere eigenaren gehad. In het basisrapport kunt u het aantal eigenaren vinden, maar verder geen informatie over de eigenaren. In dit rapport wel. Met het eigenarenrapport heeft u inzicht in de registratiedatum, het aantal dagen dat de auto onder die eigenaar viel en het type eigenaar. Bij het type eigenaar ziet u of het contract is getekend voor het bedrijf, lease of particulier.

Waarderapport

Waarderapport icoonVoor de ondernemers en handelaren kan het waarderapport veel betekenen. In dit rapport staan namelijk de actuele internet advertentie prijzen, de aankoopwaarde, nieuwe waarde, handelswaarde en de positieve en negatieve prijsinvloeden. Genoeg informatie om de prijs van het voertuig mee te bepalen en je auto te kopen bij een garage of een particuliere verkoper.